Ne-am născut eroi

Ne-am născut eroi şi, de când ne naştem până (în cele mai fericite cazuri) la adolescenţă, purtăm aceşti eroi cu noi. Sau, după cum spunea chiar Paulo Coelho, „în fiecare dintre noi se află un Războinic al Luminii”. Eroii din noi ne fac să acţionăm dezinteresat, să luptăm spre binele celorlalţi oameni.

Din păcate, pe măsură ce avansăm în vârstă începem să uităm de aceşti eroi ai noştri, îi îngropăm sub mormane de dezamăgiri, îi ascundem cât mai bine de frică să nu fim răniţi, pentru că am căzut de prea multe ori şi am udat pământul cu prea multe lacrimi. Devenim imuni, devenim reci, devenim imobili, absenţi, fantome, iar eroul din noi nu mai are nici măcar dreptul să respire.

De aceea, după părerea mea sunt importante cărţile, au succes filmele cu eroi, pentru că prin toate acestea ni se aminteşte că ei există şi în realitate şi rezonează cu eroul din noi, readucând la viaţă ceea ce noi am uitat de mult.

În fiecare dimineaţă, după ce ne sculăm, ar trebui să ne spunem: „M-am născut un erou şi vreau să arăt lumii că sunt un erou!”. Nu am pus „voi arăta”, pentru că daca spui „voi arăta”, acesta este un semn că poţi lăsa şi pe mâine acest crez. Important este să nu laşi pe mâine ce poţi face astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *